Se onkin oikein piirakkapäivä tänään. Tässä siis kanapiirakka.
picture316-normal.jpg
 

POHJA:

5tlk voita
tilkka maitoa
4rkl kreikkalaista jugurttia
ripaus suolaa
3 dl vehnäjauhoja (tai osa grahamjauhoja, tai muita jauhoja)
2 tl leivinjauhetta

TÄYTE:

1 kanan minuuttipihvi (maustettu pippurilla, suolalla ja basilikall)
puolikas sipuli
puolikas punainen paprika
kokonaisia herkkusieniä
kuivattua chiliä omasta pensaasta

100 g mozzarellaa
5rkl Kreikkalaista jugurttia
2 munaa
ripaus suolaa
valkopippuria myllystä
muskottia
oliiviöljyä

Jauhot, suola ja leivinjauhe sekaisin, voi kylmänä joukkoon. Lisää jugurtti, kunnes kiinteä tarttumaton taikina. Painelemalla voideltuun vuokaan.

Paistetut ja maustetut kanat paloiksi taikinan päälle, sipulit voi halutessaan kuullottaa, itse en näin tehnyt. Paprikat paloiksi ja joukkoon.Herkkusienet kokonaisina. Chili pieneksi ja sekaan vain.
Kanaa voi toki olla vaikka kuinka reilusti, mutta tässä oli vain eilisen jämä.

Kreikkalainen jugurtti ja munat sekaisin, mausteet ja öljy perään. Öljyä oli vain pikkutilkka. Mozzarella paloiksi ja sekaan.
Kaato vuokaan, tasaisesti jokapaikkaan. Mozzarellapaloja voi joutua hieman levitellä. Ne voi myös halutessaa ripotella erikseen muden täytteiden sekaan, ennen tuota täytemassaa.

Uuniin vaan. Taas joku parisataa astetta ja 30 minuuttia. Itselläni oli ehkä vähän jo uuni jäähtynyt ja piirakka olikin 45 minuuttia.

Nom nom!
picture318-normal.jpg