picture334-normal.jpgMakaronilaatikko on yksi suosikkiruoista ainakin lapsiperheissä. Sillä on yhtä monta valmistustapaa kuin on tekijöitäkin.
Itse teen usein peruslaatikon, jossa makaronit, jauheliha, sipuli lihaliemi ja mausteet. Lihaliemen lisäksi tulee tehtyä myös munamaitoon.

Mutta siis tällä kertaa tämmöinen kokeilu

Tummaa pastaa, tässä fusilli
Juhelihaa
Soijaa
Porkkanaa
Sipulia
Valkosipulia
Turkkilaista jugurttia
Munaa
Raejuustoa
Suola
Mustapippuri
Oregano

Määristä, en hirveästi perusta. Ne menevät käytettävän vuoan mukaan. Jauhelihaa, pastaa ja soijaa yhtä paljon. Soijan määrä pussin ohjeen mukaan, eli älä laita kuivaa soijaa yhtä paljo kuin muita, vaan valmista soijaa tulee olla tämä määrä.Tällä kertaa vuoka oli keskikokoinen, tai pieni, joten jauhelihaa meni noin 200g, tästä on helppo vertailla muihin vuokiin.
Vesi kiehumaan ja paistinpannu kuumenemaan. Pilko sipuli ja valkosipulit ja laita ne pannulle kuullottumaan, kuori ja raasta porkkana ja lisää pannulle. Paista hetki. Lisää jauhelihat ja ruskista. Mausta ja maistele. Lisää pastat kiehuvaan veteen. Uuni päälle n. 200-225C. Lisää soija kiehuvan pastan sekaan. Sekoita jugurtti, munat ja raejuusto. Itse laitoin seuraavasti: Jugurtti 5rkl, muna 3kpl M-koko, raejuusto 100g.
Sekoita kaikki keskenään vuokaan ja vuoka uuniin, n.30min. Itse toki laitoin leivinuuniin, jonka arinalla reilu 200C.
Älä yritä kuitenkaan mahduttaa kaikkea kerralla, mikäli tuntuu, ettei vuokaan mahdu. Tämä turpoaa hetkellisesti uunissa ja voi tulla yli. Itse paistoin koko paketillisen jauhelihaa, keitin hieman reilusti pastaa ja soijaa. Ylimääräiset laitan huomenna papupataan.

Tältä se siis näyttää uunista tullessaan. Kuvassa reunat näyttävät palaneilta, mutta eivät ole. Tummuus on huonon kameran aikaansaannosta.
picture333-normal.jpg

Ja salaatti: Tomaatti, Kurkku, Paprika, Kiinankaali, Feta.
picture332-normal.jpg


Nom, nom.
Hyvää oli. Rakenne kiinteä, mutta kuohkea. Curryketsari toimii tämän kanssa.