Eilisestä pasta bolognesesta jäänyt soosi hyötykäyttöön näpsäkällä pizzalla.
Tässäpä hyvä ohje
 

5 dl vettä
10 g tuorehiivaa/puoli pussia kuivahiivaa
1,5 tl sokeria
1 kg vehnäjauhoa (n. 14-15 dl)
oreganoa
1 dl oliiviöljyä
1,5 tl suolaa

Vesi, hiiva, suola ja sokeri sekaisin, halutessasi voit laittaa myös oreganoa.
Vaivaa hiljalleen vehnäjauhot ja loppuvaiheessa oliiviöljy sekaan.

Tarkkaile taikinan koostumusta. Valmis taikina on kimmoisaa, eikä tartu sormiin.
Anna kohota puolen tuntia.

Leivo taikinasta pötkö, jonka voi jakaa 4-5 osaan. Yksi osa on yksi lätty.
Pyörittele osat palloiksi ja anna levähtää hetken. Leivo tarvittu määrä pyöreäksi ohueksi kiekoksi. Loput pullat voi pakastaa. Näppärää seuraavan pizzan kohdalla.  Itse laitan lautaselle vierekkäin ja pussi päälle. Sulattaessa kannattaa suikasta VÄHÄN vettä päälle, jotta ei kuivu.
Ja eiku täyttämään.
Bolognesen ollessa kyseessä, laitan itse vain soossin ja juuston. Muutoin alimmaiseksi tomaattikastike, sitten juusto ja päällimmäiseksi täytteet.
Paisto uunissa 300C, mieluiten pizzakivellä, tai leivinuunissa. Jos ei uuni kykene tuohon lukemaan, täysillä vaan.
Valmista noin viidessä minuutissa

Kas tässä. Itse hieman tuffasin ja pohja jäi liian paksuksi ja soossiakin tuli hieman liikaa. Hyvää silti.
Päälle voi halutessaan laittaa kaikenlaista rehua.
picture303-normal.jpg

Tänään tuli yövieras takkahuoneeseen ja talo suhteellisen lämmin, en viitsinyt lämmittää kumpaakaan leivinuunia. Joten paistelin sähköuunissa. Eikä sattumoisin ole edes pizzakiveä., joten pellillä vaan. Pohjan tein leivinarkille ja uunin lämmityksen ajan pelti uunissa esilämpenemässä. Hyvin onnistui. Ainoastaan pohjan paksuus ja täytteen runsaus, vaati hieman pitemmän paistoajan. Tyhmä minä.