Uunivuokaan kanan koipireisiä, muutama parsakaalin kukinto, sipuli siivuina. Koipien päälle yrttejä. Tässä oregano ja basilika.
Kasvisten päälle oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria.
Lopuksi hieman vettä astian pohjalle.
Kansi tai folio päälle ja uuniin matalalle lämmölle. Varmaan joku 100 astetta ja useita tunteja. Lopuksi voi halutessaan grillata kovemmalla lämmöllä ilman kantta. Tämän voi jättää vaikka töihin lähtiessä uuniin. On valmista kotiin palattua.
picture270-normal.jpg

Astiaan voi myös laittaa riisiä ja muitakin kasviksia, kypsyvät samalla "vaivalla", mutta tällä kertaa teen ne erikseen. Nimittäin riisi-/höyrykeittimellä. Vesiastiaan vettä, tummaa riisiä, suolaa, basilikaa, chiliä. Höyrytyskoriin pitkiä papuja, suolaa, mustapippuria, oreganoa ja loraus oliiviöljyä. Keittimen voi helposti korvata reilun kokoisella kattilalla ja siivilällä.

picture271-normal.jpg

Kanat olivat noin kuusi tuntia uunissa ja mittari näytti ehkä 100. Riisi-papuhärdelliä odotellessa valmistui näpsäkkä salaatti.
Kurkkua, tomaattia, jääsalaattia, viinirypäleitä, luumu, cheddarjuustoa, rucolaa. Päälle vielä ripaus valkopippuria, sekä pikkuloraukset oliiviöljyä ja balsamicoa.

nom nom
picture272-normal.jpg

 

Poikkeuksellisesti ostin marinoitua kanaa, mutta sitä punaista sotkua oli yllättävän vähän ja suurimman osan sai pestyä pois pinnasta. Vain vieno punainen sävy jäi nahkaan.