Tuli olatua "töissä" koko päivä ja ruokaa piti saada nopeasti. Olin kuitenkin luvannut vaimolle kaalilaatikkoa, mutta sitä ei kovin hätäisesti valmista, joten oli sovellettava.

Kaalista neljännes-kolmannes, ööö.. olisko joku 400g?
Naudan jauhelihaa 400g
Sipuli
Riisiä x-määrä
Voita
Siirappia
Suolaa
Pippuria

Ensiksi riisiä vartern vesi kiehumaan. Laakea kattila, tai paistokasari kuumenemaan. Leikataan laalista sopiva pala ja leikataan se "kuutioiksi"., Jauheliha ruskistumaan. Silpitaan sipuli. Riisit kiehuvaan veteen. Sipulit jauhelihan sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Nyt on hyvää aikaa hörppäistä hieman viiniä. Itse kuorin porkkanan ja palan lanttua, sekä raastoin ne. Kaalikuutiot jauhelihan sekaan ja nyrkillinen voita perään. Sekaan myös loraus siirappia. Paistoa ensin hetki ilman kantta ja lopuksi kannen alla. Valutetaan riisit lävikössä hieman ennen kuin täysin kypsiä ja muiden sekaan. Muutama minuutti kannen alla ja pöytään. Annetaan muutama minuutti seisahtaa.

Nom nom. Aikaa meni noin 20-25 minuuttia. "Laatikon" lisänä toimii loistavasti juuresraaste ja paholaisen hillo.
picture323-normal.jpg