Tänään on patapäivä. Löysin kaupasta edullisesti 1,1kg posraanfileen, josta tuli jo näykkäistyä kaksi 100g pihviä.
Mutta isolle porukalle sopii seuraavanlainen patahärdelli.

Porsaanfile siivutettuna
Paprikaa
Porkkanaa
Perunaa
Parsakaalia
Lanttua
Jugurttia
Vettä
Suolaa
Pippuria
Oreganoa
Basilikaa

Sipulia ja valkosipulia piti laittaa, mutta kappas, kun tuppas unohtumaan..

 

Juurekset kuoritaan ja pilkotaan ja napsaistaan parsakaalista muutama nuppu vuokaan

picture259-normal.jpg

 

Mausteet perään, vettä, kunnes kasvikset peittyvät. Pinnalle jugurttia. Voi myös käyttää muutakin hapanmaitovalmistetta, tai juustoa, vai vaikka jättää ilman. Paprika renkaiksi ja asetellaan päälle vuoroittani filesiivujen kanssa.
Päälle vielä lisää mausteita.

picture260-normal.jpg

 

Homma uuniin. Itse laitoin matalaan lämpöön, jossa saa muhia useita tunteja. Arina näytti olevan ehkä 200 tai yli, mutta laski nopeasti tuonne 100 asteen tienoille.
picture262-normal.jpg

 

Lihana voi käyttää oikeastaan mitä vain. Faija tekee usein vastaavanlaista pataa, mutta käyttää kyljyksiä.
Voi myös paistaa korkeammassa lämmössä, mutta silloin kannattaa laittaa jokin kansi, etteivät lihat vallan kuivu.

Kas näin. Viiden tunnin odottelun jälkeen.
picture263-normal.jpg

 

Lihat voi myös upottaa osittani pinnan alle, jollin ne jäävät mehukkaammiksi. Kyljyksiä käyttäessä luu ylöspäin Liemeen voi myös käyttää tomaattia. Sipulin ja valkosipulin puute ei ainakaan haitannut. Chilikin voisi olla mukava lisä. Perhettä ruokkiessa sitä vain täytyy varoa, koska olen ainoa meidän perheestä, joka siitä nauttii. Pippuria voi myös laittaa reilusti.