Vaimo näki, kun kokki töllössä väänsi kreikkalaistyyppisiä jauhelihapihvejä ja toivoi samaa.. pöh..

picture401-normal.jpg

Tässä kuitenkin ressun tapainen:

tsatziki:
puolikas kurkku, laitoin kokonaisen
3dl kreikkalaista jugurttia, laitoin turkkilaista
1 ykskyntinen vs, laitoin kolme normikynttä, trust me on this one
suolaa

Kurkku raasteeksi, valutus lävikössä. Jugurtti harsolle, tai kahvin suodattimeen valumaan. En tehnyt tätä. Turkkilainen on jämäkkää kamaa. Vs veitsellä pieniksi, voi myös puristaa, tai raastaa. En muista milloin olisin kahta jälkimmäistä tehnyt. Aineet tarjoiluastiaan sekaisin ja jääkaappiin maustumaan.

Perunamuusi:
6 keskikokoista jauhoista perunaa
vodaa
suolaa
oreganoa
voita

Potut kuorittuna pilkkeeksi kattilaan veden ja suolan kanssa. Keitetään, kunnes hajoaa haarukalla. Vedet pois ja nyrkillinen voita perään. Haarukka käteen ja rivakkaa ympyrää kattilassa. Jatka, kunnes miellyttävä koostumus. Voi jättää kokkareiseksikin, jos ei kestävyys riitä. Ripaus oreganoa ja pikku pyöräytys vielä.

Biffit:

400g jauhelihaa, laitoin 500g
ruukku minttua, en laittanut
1 sipuli, laitoin puolikkaan
1prk kalamata-oliiveja, en laittanut
2rkl jugurttia, samaa kuin tsatzikiin
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
parikajauhetta, ei ollut reseptissä
oreganoa, ei ollut reseptissä

Sekoitus kulhossa tiiviiksi massaksi. Massa viiteen, kuuteen osaan, joista muotoillaan paksut pihvit, jotka paistetaan vasta, kun muusi on jo pöydässä. Paistamiseen käytetään oliiviöljyä ja paistaminen tapahtuu aluksi matalalla lämmöllä, kunnes kypsää. Lopuksi hanat kaakkoon ja rapsakkaa pintaa kehiin.

picture398-normal.jpg

Salaatti:
Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut muusia, vaan ns lämmin fetasalaatti. Ei jaksa. Tein normisaldun.

Pieniä tomaatteja, keltaisia ja punaisia.
Paprikaa, keltaista, tai punaista, tai vihreää.
Neljännes, tai no miksei jäljelle jäänyt puolikas sipuli.
Jääsalaattia nippu
Fetaa. Tällä kertaa valmiita kuutioita. Vaimo toi. Soo soo!

Elikkäs valmistusjärjestyksenä seuraavanlainen toimii näpsäkästi. Ensiksi tsatziki, jotta kerkee edes hieman maustua ja tasaantua. Seuraavaksi perunat kiehumaan. Perunoita odotellessa kerkee mainiosti vääntää pihvimassan ja se kerkee maustuakin hetken. Tässä välissä voi aloitella salaattia. Paistinpannu kuumenemaan, perunat muusiksi, pihvit pannulle. Nyt on taas hetki aikaa laittaa salaatti loppuun. Pihvien kääntö. Nyt on hetki aikaa kattaa pöytä ja sytytellä kynttilät. Pannu täysille, viinit lasiin. Toinen kääntö pihveille, perhe pöytään. Voila. Olisko puolen tuntia mennyt koko hommaan.

Okei. Mulla meni pitempään, kun oli innokas oppilas mukana, joten keskityttiinn enemmän tekemisiin. Mutta puoleen tuntiin kerkee hyvin tehdä, kun oikein tormistautuu.