picture302-normal.jpg

Tänään pasta bolognesea. Bolognesen voi tehdä nopeasti, tai kuten minä, täysin kiireettä. Tänään meni reilu pari tuntia.

Bolgnesekastikkeen perusainekset ovat jauheliha, tomaatti, sipuli, valkosipuli, suola, pippuri ja basilika.
Itse käyttelen tomaatin sijasta tomaattipyrettä. Se on yleensä halpa ja lisäaineeton. tykkään myös laittaa porkkaraastetta. Lisäksi kaapista löytyi puolikas paprika, muutama salamisiivu ja kaksi pekonisiivua, parsakaalia, nippu rucolan varsia. sekaan vain. Ja chiliä.
picture296-normal.jpg

Pekonit ja salamit pieniksi ja matalaan leveään kattilaan ruskitumaan. Sipulit kuutioiksi ja valkosipulit (enempi parempi), siivuiksi ja kattilaan kuullottumaan. Hetken päästä lisätään jauheliha. Tässä välissä on hyvää aikaa kuoria ja raastaa porkkana, sekä leikkaamaan parsakaalista nuput. Nämä lisätään, kun jauheliha on ruskistunut. Lisätään suolaa ja pippuria. Ruukussa oli vielä pari basilikaa, jotka pienin varsineen. Samalla pienin puolikkaan kuivatun chilin ja rucolan varsia. Nämä kaikki sekaan ja purkillinen tomaattipyrettä, sekä saman verran vettä. Annetaan porista pienellä lämmöllä välillä seoittaen. Aivan minimissään 15-20 min riittää, mutta silloin ei tarvita vettä. Itse keittelen pari tuntia. Puuliedellä keitellessä laitan samalla pastavedet kiehumaan. Tästä on mukava tarpeen tullen lisäillä kiehuvaa vettä, ja on valmiina, kun tulee aika lisätä pasta. Eikä kuluta enempää energiaa. Kotona voi käyttää vaikka vedenkeitintä. Vaikkakaan se ei ole välttämättä ole tarpeen. Itse kuitenkin tykkään näin tehdä.picture299-normal.jpg

Salaatti seuraavista aineksista: Kurkku, tomaatti, päärynä, viinirypäle, tammenlehtisalaatti, paprika, feta, oliiviöljy, balsamico, oregano, basilikapicture300-normal.jpg

Pastaveteen ripaus suolaa ja tilkka oliiviöljyä.

Tässä tämä. Bolognesen päälle normaalisti tulisi parmesan tai grana padano raasteena, mutta nyt laitoin cheddria. Ja tätähän ei voi syödä ilman lasillista punkkua.
picture301-normal.jpg

Kastiketta jäi niin reilusti yli, kuten oli odotettavissa, että huomenna siitä tehdään pizzaa.

Tämän voi myös tehdä edellisenä iltana valmiiksi, jolloin aterian saa tarvittaessa lähes vartissa aikaiseksi. Makukin tiivistyy mukavasti, kun saa rauhassa muhia. Ja nimenomaan kanaattaa tehdä reilusti kerralla. On näppärä täyte pizzan lisäksi vaikka toasteihin.